top_logo.png

  _________________________2_01.jpg



        

נא לערבב: יונדאי , גיאנט, אוכל ויין

http://www.ofanaim-mag.co.il/index.php/stores/stores-centergaint_yundai.jpg

מאת דני בר

צילומים: אבי גנאור

 טיול חורפי ביום שמש זו משימה מהנה. חיפשנו אזור שבו  יש פריחה, יערות ושבילי רכיבה ונופש שמתאימים לכל. הפעם בחרנו בשפלת יהודה ואזור יער צרעה, לשם יצאנו עם יונדאי ix35, רכב שטח משפחתי שיכול להכיל גם אותנו רוכב וכותב, וגם את זוג אופניי השטח מבית גאינט העומדים למבחן לצד ה- ix35של יונדאי

התחלנו את היום בהעמסת האופניים לתוך רכב הכבישטח של יונדאי, ix35, אותו יצאנו לבחון. תא המטען המרווח לאחר הטיית המושבים האחוריים לפנים, עם 1,436 ליטר במצב מקסימאלי ועם פתח העמסה רחב ושטוח, אפשר העמסה קלה של האופניים מבלי שהיה צורך לפרק את הגלגל הקדמי כמקובל בהרבה רכבים אחרים.  בהמשך ניסינו העמסה עם נוסע נוסף ואז היה צורך להטות  רק חלק מהמושב האחורי מימין (מושב זוגי) ולאחר פירוק הגלגל הקדמי של האופניים נותר מספיק מקום לנוסע נוסף וכן לאופניים נוספים שאפשר להעמיס בתוך חלל הרכב.

בדרכנו לאזור שפלת יהודה וליער צרעה הוכיח הכבישטח של יונדאי כי כביש 6 וכביש 1   לא מהווים אתגר ל-ix35והרכב הפגין נסיעה חלקה ויציבה בעזרת מערכת הקרוז קונטרול שהביאה אותנו בבטחה בואכה צומת נחשון ומשם לדרך הפסלים שביער צרעה.

התאוצה בעקיפה הייתה אמנם מספקת על מנת לחלוף על כלי הרכב פחות מהירים בכבישי הרי יהודה אבל לא בטוח שהיא מספיק מלהיבה עבור נהג שמחפש ריגושים.  לנו ההאצה הזו בהחלט הספיקה  ואף לא נדרשנו למלוא כוחו של הרכב המצויד במנוע 1,999 סמ"ק ומפיק 154 כ"ס כדי להשלים עקיפה בטוחה.

  כד לי כד ליyundai333.jpg
התחלנו את ביקורנו, לאחר רכיבת שטח נעימה, ביקב קדמא השוכן בכפר אוריה. קיבלו את פנינו לינה סלוצקין והיינן החדש של היקב, עודד אורן.

יקב קדמא משלב בין שיטות עתיקות שקיימות עד היום בעיקר בגאורגיה ( או גרוזיה בשמה הקודם ) לבין טכנולוגיה מודרנית בתעשיית היין. זהו היקב היחיד בישראל המשתמש בכדי החרס הענקיים (המכילים בין 350 ליטר עד 800 ליטר לכד) שהובאו לכאן ע"י לינה במיוחד לצורך הקמת היקב, בתהליך ייצור היין. היקב הוקם בלב אזור שגדלו בו כרמים וייצרו בו יין עוד בתקופת המקרא. לראיה ליד  היקב החדש נמצא גם גת עתיק  חצוב באבן. אם הוא לא היה שם היה צריך להמציא אותו. אבל הוא היה!  היקב צופה על עמק ועל שביל אופניים המוליך למושב טל שחר, ומייצר היום כ-10,000 בקבוקים בשנה שרובם ככולם נמכרים במקום.כאמור, יחודו של יקב קדמא הוא שכל היינות המיוצרים ביקב עוברים תסיסה והשריה בכדי החרס הענקיים כמו בגיאורגיה, שם נשתמרה המסורת של יצור הכדים על ידי אומנים מקומיים."היקב הוקם בשנת 2010 אז גם נטענו את הכרם הראשון שלנו" מספרת לינה" ענבי הקברנה סוביניון מכרם זה נבצרו לראשונה לפני שנה. לאחרונה ניטעו עוד שתי חלקות של פטי ורדו וסירה".

בין לבין טעמנו מעט מיינות היקב::

שנין בלאן 2012 הוא יין זני מענבי שנין בלאן שנבצרו מכרם בוגר בן 29 שנים בהרי יהודה, בבציר מאוחר, לאחר שהגיעו לרמת הבשלה גבוהה במיוחד. היין התבגר 9 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. 11.2% אלכוהול. יין בעל ארומה פרחונית ומעוררת. מתיקות עוצמתית כבר בארומה שלא מאכזבת וממשיכה בטעם. מחירו:  80 שקלים.

קופיה 2012 זהו בלנד של קברנה סוביניון (40%), מרלו (35%) ושיראז (25%). הענבים עברו תסיסה ראשונית בכדי חרס, והתבגרות בחביות עץ אלון צרפתיות למשך 14 חודשים.

צבע אדום עם שוליים בהירים. ארומה של פרי יער בשל. מעט חמיצות מלטפת שמתחלפת במתיקות של תותי עץ ודובדבנים. סיומת קצרה בפה אולם בגרון סיומת ארוכה. מחירו: 80 שקלים.

לירה 2012 בלנד מאוזן של ענבי מרלו (50%) וקברנה סוביניון (50%). הענבים תססו ואף התבגרו תחילה 4 חודשים בכדי החרס הגאורגיים ואחר המשיך להתבגר 14 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. צבע אדום כהה, אצבעות שומן יפיפיות על הכוס, ארומה עוצמתית של דובדבנים בשלים. בפה מיד נושך ומורגש הצד התוקפני ביין-הקברנה סוביניון אולם מיד המרלו מלטף ומעדן התחושה עם סיומת ארוכה מאד. מחירו: 80 שקלים. יין בעל פוטנציאל התיישנות לעוד 3-5 שנים.

kadma111.jpg

קדמא רזרב 2010 בלנד של ענבי קברנה סוביניון (60%), פטי ורדו (34%) וברברה (6%). היין הותסס ואחר התבגר מעט, 4 עד 5 חודשים בכדי החרס הגאורגיים. לאחר המשיך להתבגר בחביות עץ אלון צרפתי במשך 26 חודשים. לאחר הבקבוק שהה היין עוד שנה בבקבוק לסיום תהליך ההצללה והבלנדינג. צבע אדום כהה כמעט שחור, ארומה של פטל ריבתי, ליקריץ ודומדמנים. בפה מיד תופס ולא מרפה לאורך זמן ארוך ורק אח"כ מתחיל להיחלש ולהרפות. יין מהבציר הראשון של היקב ובעל פוטנציאל התיישנות ארוך.

בימי שישי ושבת, היקב פתוח לקהל הרחב בין השעות 11:00 – 15:00 ובשאר ימי השבוע בתיאום מראש.

היקב מציע שלש אפשרויות ביקור:

·        סיור (כשעה) וטעימת 4 יינות. עלות 35 שקלים לאדם.

·        ארוחת גבינות ויין הכוללת מבחר גבינות, לחם מאפה בית, מטבל עגבניות מיובשות, זיתים, לבנה ושמן זית. טעימות היין מגיעות לשולחן. עלות 59 שקלים לאדם.

·        ארוחת גבינות ויין משודרגת. הארוחה כוללת מבחר גבינות גורמה, לחם מאפה בית, מטבל עגבניות מיובשות, זיתים, לבנה, שמן זית, טחינה ביתית, אנטיפסטי ועלי גפן ממולאים. טעימות היין מגיעות לשולחן. עלות 79 שקלים לאדם.

יקב קדמא, כפר אוריה טל': 02-9927894  לינה: 054-9195156

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.       

 

 

kadma444.jpg

ה- ix35 הוא רכב כבישטח ושטח עבורו הוא באמת מקום טבעי לנהיגה. הגה יציב ורכות מתאימה לדרך המחורצת והקופצנית אפשרו לנו להרגיש בנוחות גם שם כמו שאני מצפה מרכב המוגדר כמתאים לשטח. בדרכים יותר מאתגרות הואיל מרווח הגחון המספק של 16.5 ס"מ וגם זוויות הגישה ונטישה מספיקות לנהג שכביש הוא העיקר והשטח הוא לכמה הזדמנויות בשנה. גם גישה למדרגות אותן ניסינו היו ללא בעיה ובנוחות שקטה.

 

לאחר סיום הטעימות שהתלוותה להם ארוחת הגבינות העשירה והמרעננת יצאנו בדרכנו לתחנתנו הבאה, מושב צלפון, שם פגשנו את מוטי בוהדנה ביקב נבות שהוא גם מבשלת פפו.

מספר מוטי: "הגענו למושב צלפון בשנת 2000 ונטענו 6 דונם כרם בחלקה הסמוכה לנחלה שקנינו במושב. רק בשנת 2006 הקמנו את היקב ואנחנו מייצרים יין רק מהכרם שלנו".

כיום מפיקים ביקב כ-5,000 בק' שנמכרים אך ורק במקום.

טעמנו הראל 2012 שהוא בלנד מענבי קברנה סוביניון (40%), מרלו (35%) וקברנה פרנק (25%) שעבר, כמו כל יינות היקב, השרייה ארוכה על הקליפות והתבגרות של כ-18 חודשים בחביות עץ אלון. צבע היין אדום כהה, ארומה מעט אלכוהולית אולם מיד בטעימה מורגשת עוצמת הקברנה והיין תופס ולא מרפה עם סיומת ארוכה וחלקה. מחירו: 55 שקלים.

עברנו מיד לתחום השני בו אמון עליו מוטי בוהדנה והוא בישול הבירה- מבשלת פפו, שנקראת על שם אביו של מוטי, הוא פפו משוק הפשפשים של יפו. מבשלת הבירה "פפו" הוקמה בשנת 2009  שמוטי עבר כמה שלבים של בישול בירה ביתית ושקד על מתכוני בירה בסגנונות שונים, החל מבירת חיטה ועד IPAועוד.
pepo2.jpg

הבירה של "פפו" מיוצרת בשיטה מסורתית ובמנות קטנות כך שהבירה תמיד טרייה.

מבשלת "פפו" מייצרת כיום מגוון רחב של בירות כאשר שמות הבירה הוא כשמן של נשות משפחת בוהדנה המורחבת: גולדה- בירה סקוטית, ALE בהירה, עלמה-בירת חיטה גרמנית, תרצה- בירת סטאוט שחורה בסגנון אירי, תמרה- אייל ענברי, אלישבע-IPA,  עופרה- בירה בסגנון טראפיסטי, עדנה- בירה בסגנון בלגי, ציפורה- בסגנון ישראלי, פפופילז – בירה עונתית בסגנון צ'כי, פפולבוק – עונתית בסגנון בוק המחוזקת.

בין סיפור לטעימה שקד מוטי על הכנת פוקצ'ה צמחונית עשירה שהוגשה חמה ועסיסית וכן הגיש גם מגוון זיתים כבושים מעשי ידיו וכמובן גבינות משק שהן תמיד תוספת המשתלבת היטב עם יין או בירה.

אהבתי את אלישבע, בירה בסגנון אינגליש פייל אייל מחוזקת ובעלת 7.2% אלכוהול. מאד כשותית ומרירות עוצמתית אופיינית וגם את ציפורה שהיא בירת לאגר חזקה בעלת 7.2% אלכוהול לא מורגשים. בירה חלקה וקלילה שצריך להיזהר בה.

במקום מרכז מבקרים ואירוח ייחודי למקום המציע טעימות מכל בירות הפרימיום האיכותיות המיוצרות במקום. כמו כן ניתן גם לטעום מיינות היקב, לרכוש יין ובירה ומעט תוצרת מקומית של דבש, רטבים וזיתים.

ניתן להתארח באביב ובקיץ בלב הכרם הסמוך למרכז המבקרים וליהנות מיין, בירה ואף פוקצ'ות ופלטות גבינות עשירה. במקום יוכלו המתארחים לשמוע את סיפורו של מוטי בוהדנה וסיפורו של היקב המבשלה וגם על סבא פפו.

המקום פתוח בימי ו' משעה 9:30 ועד שעה לפני כניסת שבת, ובימי השבוע בתיאום מראש.

מבשלת פפו/יקב נבות, התאנה 49, צלפון 02-9924535 מוטי: 054-7597159

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

תחנתנו הבאה הייתה מושב טל-שחר, לשם הגענו, בין שדות ושדרות עצי זית, לחוות עיזים ומגבנה- שביל עיזים.

eezim3.jpg

שביל עיזים הוא שילוב של דיר עיזים במחלבה ומגבנה המייצרת גבינות מחלב העיזים של המקום, חנות ומסעדה חלבית וכשרה.

מספר אלון צבן, בן המשפחה ומבעלי המקום שאמון על הכנת הגבינות או בלשון אחרת, הגבן של שביל עיזים: "היום יש לנו 50 עיזים חולבות ובימים אלה היו המלטות של עוד 20 גדיים צעירים. את החלב אנחנו אוגרים וכשלש פעמים בשבוע מכינים מגוון רחב של גבינות שאותן מוכרים ומשלבים במאכלים שמכין שף המקום, גיסי, יונתן".

טעמנו מעט ממגוון המנות המוגשות במקום והניוקי סלק עם גבינות המקום היו שילוב מנצח. יחידות הניוקי נימוחו בפה בשילוב הרוטב ותכולת גבינת העז היו קונצרט של טעמים בפה.

שביל עיזים הוא מקום המתאים למטיילים באופניים וגם מקום לפגוש את בני המשפחה הצעירים לאחר הרכיבה. אין משהוא דומה להתרגשות של ילדים במגע עם העיזים הסקרניות והנבונות. במקום גם מעבירים סדנאות חוויה וסיורים לפרטיים וגם לקבוצות, בתאום מראש.

מבנה בית הקפה/מסעדה משתלב בנוף הכפרי וביום יפה של שמש לא מפסידים את הרוח והאור של המרחבים סביב.

שביל עיזים מושב טל שחר טל': 08-9495964 הזמנות: 052-3977987

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. המקום כשר וסגור בשבת.

בצדו השני של יער צרעה, בהמשך לדרך הפסלים מגיעים לכביש הגישה לביר רפעת.

 התחלנו את היום בהעמסת האופניים לתוך רכב הכבישטח של יונדאי, ix35, אותו יצאנו לבחון. תא המטען המרווח לאחר הטיית המושבים האחוריים לפנים, עם 1,436 ליטר במצב מקסימאלי ועם פתח העמסה רחב ושטוח, אפשר העמסה קלה של האופניים מבלי שהיה צורך לפרק את הגלגל הקדמי כמקובל בהרבה רכבים אחרים.

 

eezim1.jpgהדרך המתפתלת והמחורצת מגשמי החורף אפשרו לנו להרגיש את היונדאי בשטח. ה- ix35מוגדר כרכב כבישטח ושטח הוא באמת מקום טבעי לו לנהיגה. הגה יציב ורכות מתאימה לדרך המחורצת והקופצנית אפשרו לנו להרגיש בנוחות גם שם כמו שאני מצפה מרכב המוגדר כמתאים לשטח. בדרכים יותר מאתגרות הואיל מרווח הגחון המספק של 16.5 ס"מ וגם זוויות הגישה ונטישה מספיקות לנהג שכביש הוא העיקר והשטח הוא לכמה הזדמנויות בשנה. גם גישה למדרגות אותן ניסינו היו ללא בעיה ובנוחות שקטה.

האבזור הפנימי הוא פשוט ופונקציונאלי עם מערכת שמע ומוסיקה אינטגרלית עם מסך מגה ומצלמת רברס שבהחלט עוזרת לא רק בחניה עירונית אלא גם בשטח.

יונדאי ix35מגיע גם בהנעה כפולה 4X4 אוטומטית וקבועה ומנוהלת על ידי מחשב המשלב את הסרן האחורי במידת הצורך (אפשר לנטרל אופציה זו בלחיצת כפתור).

ix35  מצויד באבזור בטיחותי עשיר הכולל בין היתר: 6 כריות אויר, מערכת בלמים עם  ABS  ו- EBDוכן מערכת בקרת יציבות ESP. עוד ברכב, מערכת מניעת התהפכות ROPוביטול הנעילה המרכזית במקרה של תאונה. מערכת ירידה במדרון – DBCהשומרת על שליטה ומהירות נסיעה קבועה ומערכת זינוק בעליה- HACאשר מונעת מהרכב להידרדר בשיפועים תלולים. מחיר 163,900 שקלים.  אגב, צריכת הדלק שהצלחנו לבחון לאחר שנסענו גם בעיר, גם בכבישים מהירים וגם בדרכי עפר הייתה בממוצע 10.3 ק"מ לליטר. צריכה יפה לרכב מקטגוריה זו, רק חבל שדרגת זיהום האוויר היא עדיין כמו של פעם, והרכב מוגדר דרגה 15 המזהמת ביותר.

בקצה הדרך, מתחת למנזר נמצא יקב מוני שהוא יקב גדול עם מרכז מבקרים הפתוח כל ימות השבוע ובו מוכרים ממגוון היינות ושמן הזית של היקב. יקב מוני של משפחת ערטול הוקם לזכרו של הבן מוני שנפטר בשנת 1995. במקום מרפסת תצפית וסוכת גפנים הצופה על נחל ועמק שורק וכן על כרמי הגפן והזיתים של משפחת ערטול והיקב.
 

מספר ששון בן-אהרון, יינן היקב ששוקד על הבציר הראשון שלו ביקב זה:"היקב מייצר היום כ-150,000 בק' בשנה כאשר כל היין נעשה מענבים הגדלים בכרמים שסביב היקב, ומתבגרים בחביות עץ אלון במערה החצובה מאחורי מרכז המבקרים וכך נהנים מלחות וטמפרטורה הולמים וקבועים".

יקב מוני- מצפה עמק שורק ביר רפעת  02 – 9916629    052 – 2368498.

 

Share

BANNER4.jpg

aaa22.jpg

facebook.jpg

panaracer.jpg

ofanaim_magazin199.jpg

small_baner_motoofan.jpg

 

קוראים כותבים

מצאת מסלול רכיבה מענין? צילמת וידאו מגניב? הצטרף לקהילת הכותבים של אופניים! הצטרפותך תאפשר לך להוסיף ב"אזור הפרטי" אשר יופיע כאן כתבות ומסלולים, להשתתף בפורום אופניים, לנהל בלוג רכיבה, לקנות בחנות שלנו ולקבל עדכונים למייל בנושא אופניים

הניוזלטר שלנו

לקבלת עדכונים במייל על הנושאים הכי מענינים, המבצעים הכי חמים והחדשות האחרונות בנושא אופניים, הרשם לניוזלטר:

__________________________01.jpg

galil_ole_small.jpg

logo_jpg.jpg