top_logo.png

  _________________________2_01.jpg



        

כיצד רוכשים אופניים חדשים -המדריך לרוכב המתחיל

התקציב -מחירם של אופני כניסה מתחיל באזור ה-1000 ₪  והגבול העליון הוא בשמיים. אבל האופניים שמתאימים לכם אינם  בהכרח היקרים ביותר. 
 
האמת היא שלפני שמגיעים בכלל לשאלת המחיר, יש צורך לבדוק בשביל מה בכלל צריך בן האדם לרכוש אופניים. בהנחה שאתם רוכבים חדשים יחסית או כאלה שרכבו בנערותם ועכשיו מבקשים לעשות "קאמבק" , אופני  המטרה שלכם יהיו אופני עיר או אופני הרים. אבל לפני שנגיע לסוגים השונים, נעשה אבחנה בין אופני מותג שהם יקרים יחסית לבין אופני  מדבקה:  שמחירם לצרכן נע בד"כ בין 350 ל-1000 ₪ בלבד. 
אופני  המותג ואופני הבוטיק  שמחירם יכול לנוע בין 1000 ₪ ל-30,000 ₪ הם אופניים  שבנויים מחומרים מורכבים ויקרים  והם בד"כ גם מתקדמים טכנולוגית וכוללים אלמנטים יקרים ומשוכללים נוספים כגון בולמי זעזועים, מעצורי דיסק , וכו...
 
אם אתם רוכבים מתחילים, יתכן שתעדיפו לרכוש זוג אופניים זולים ופשוטים במחירים שבין 1500 ל-2000 ₪ שיאפשרו לכם ללמוד,להתנסות ולוודא את  אופי הרכיבה שמתאים לכם עוד לפני שתשדרגו לאופניים יקרים. כיום ניתן לרכוש אופניים איכותיים ממותגים שמאובזרים  היטב גם ברמת מחיר שבין 3000 ל-5000 ₪ וליהנות מהם בלי שום רגשי נחיתות.  
 
אז בואו נתחיל  באופני הרים (שהם אופניים שנועדו לרכיבת שטח) . אלה יכולים להיות גם בעלי זנב קשיח וגם בעלי  שיכוך מלא. אופניים בעלי זנב קשיח הם אופניים ללא  בולם זעזועים אחורי , בעוד שלאופני שיכוך מלא יש גם בולם אחורי וגם בולם קדמי. מערכת שיכוך אחורית מייקרת משמעותית את האופניים שכן היא מחייבת מבנה משוכלל יותר של השלדה. אופניי שיכוך מלא במגוון יכולות השיכוך מיועדים בד"כ   לסגנונות רכיבה אגרסיוויים   (אול מאונטיין וקרוס קאונטרי) לרכיבה בשבילי ההרים, במקפצות סלעים  וכדומה. ולכן חשוב לבחור אופני הרים בהתאם לאופי הרכיבה שלכם, ולא לפי מידת השיכוך, נסיעת שבילים רכה לא מצריכה שיכוך מלא, וכמותה גם נסיעת כביש. ולכן אופנים בעלי שיכוך קדמי בלבד (אופני שבילים) שהם קלים, זריזים הם גם בד"כ זולים יותר ובהחלט מספיקים.
יש רוכבי שטח המאמינים כי על האופניים להיות פשוטים ככל הניתן,ומעדיפים אופניים ללא שיכוך מלא לנסיעת שטח מורכבת-מתוך בטחון במקצועיות הרכיבה שלהם ומתוך שאיפה שלא להיות תלויים במשככי  הזעזועים.  
 
 
בנוסף לדגמי אופני ההרים שהוזכרו "אול מאונטין" - שמתאימים לרכיבות טכניות קשות בהרים וגם לטיפוסים,ו"קרוס קאונטרי" שהם אופניים קלים שמיועדים לרכיבה זורמת בסינגלים ובדרכים לבנות,  ולאופני השבילים (TRAIL) שנועדו בעיקר לרכיבת נוחות בדרכים סלולות וכבושות, מתהדר  ענף האופניים גם בדגמי "פרי-רייד" שנועדו לרכיבה בדרכים ובמורדות קשים וטכניים. כאן מדובר באופניים כבדים ומחוזקים שמצוידים בבולמי זעזועים ארוכי מהלך (180 מ"מ לעומת 120 מ"מ באופני הקרוס קאונטרי) ולצידם ניתן לפגוש את ואופני ה"דאון היל" שמיועדים לדהירה במורד בתחרויות לטווחים קצרים שבהם כל חלקיק מאיית השנייה חשוב ומדיד. על טיפוסים  רוכבי הדאון היל בד"כ מעדיפים לוותר.
 
בכל אחת מהקטגוריות הנ"ל  יש  תתי קטגוריות ולכם  כשאנו הולכים לרכוש אופניים חדשים עלינו להסביר היטב למוכר בחנות מה בכוונתנו לעשות עם האופניים ולוודא שהוא לא מוכר לנו מוצר שאנחנו לא צריכים.  טיפ חשוב: מדידה. בשום פנים אל תרכשו אופניים שאינם מתאימים למידות גופכם וכיום יש לא מעט מכונים שתמורת תשלום  ימדדו את פרופורציות גופכם וינחו את החנות במידת האופניים  המתאימה לכם. רכיבה על אופניים במידה לא מתאימה עלולה לגרום לכאבים בידיים, בעורף, בגב וכמובן גם בברכיים או בקרסוליים. לא מומלץ!
 
ועכשיו כשאתם פחות או יותר מבינים שלא כל כך פשוט  לרכוש אופני הרים, בואו נדבר על אופני העיר  או במה שמכונה בלשון המקצועית סיטי בייק , אופנים יומיומיות שיאפשרו לכם לרכוב מהבית לעבודה , למכולת או סתם עבור הכיף (הלב והריאות) בשבילי  פארק הירקון. 
בבואכם לרכוש אופני עיר עליכם לבחור בין שלוש אופציות: 
 
 
1.אופני עיר בסיסיות עם גיאומטריה מסורתית שמצוידים בגלגלי כביש עם צמיגים דקים ומערכת הילוכים בין 3 ל-27 הילוכים. אופניים שכאלה  יעשו עבורכם את העבודה ללא  מאמץ וישנעו אותם בבטחה בכל רחבי העיר. (משווק בגרסה גברית ונשית)  טווח מחירים בין 2000 ל-4000 ₪ 
 
2. אופניים מתקפלים. הם אופניים עם גלגלים קטנים שאפשר לקפלם לארזם ולנסוע עמם ברכבת או באוטובוס, לשמור אותם בתא המטען של המכונית ולהתנייע עמם בנוחות ובטיחות סבירה יחסית ברחבי העיר. מספר היצרנים רב וניתן לרוכשם בטווח מחירים שנע בין 700 ל-6000 ₪ 
 
3. אופני עיר מעוצבים מוכרים בשם  "קרוזרים" שהם אופניי נוחות  כבדים יחסית , עם צמיגים רחבים, ופעמון , שנמכרים עם או בלי הילוכים ומשמשים כלי תחבורה עירוני ונעים כל זמן שלא צריך לעלות אותם לקומה רביעית בלי מעלית.  מחירם נע בין 1800 ל-2500 ₪ ובדרך כלל ניתן לפגוש בהם  בין שנקין  לשדרות רוטשילד בתל אביב כשהם מלווים בעלמת חן בשמלה פרחונית או חצאית.
שיקולים נוספים לפני שתחליטו מה לקנות:
 
מקום הרכיבה - בבואכם לרכוש אופניים חדשים (או משומשים)  עליכם להחליט מראש היכן בכוונתכם לרכוב ומה יהיה סגנון רכיבתכם.   האם  אתם מתכוונים לרכוב בכביש עם החברים בסופי שבוע? או שמא ישנה קבוצה חדשה שמבקשת לטייל בחיק הטבע והציעו לכם  לחבור אליהם?. מקום הרכיבה והטופוגרפיה מכתיבים הרבה מאוד פעמים את סוג האופניים שעליכם לרכוש ואלו סוגי חלקים ואביזרים עליהם לכלול. 
 
קבלו טיפ: אל תתפתו להצטרף לקבוצת רוכבים מנוסה לפני שתתאמנו   ותרכשו ניסיון ברכיבה הבסיסית כמו שצריך.  לבד או עם קבוצה תואמת.
 
תדירות השימוש -ישנם רוכבים המעוניינים לרכב מדי יום כמה קילומטרים מהבית למקום העבודה. אחרים ידוושו במרץ בפארק בשעות אחה"צ כדי לשמור על הכושר ויש מי שמתעדים לרכב פעם ביומיים או  בסופי שבוע. גם תדירות השימוש מכתיבה את בחירת האופניים. וודאו עם המוכר בחנות האופניים שהאופנים המוצעים לכם אכן מתאימים לצרכים שהגדרתם. 
 
קבלו טיפ 1: בררו היטב עם עצמכם מה מתאים לכם יותר ועקבו אחרי צו לבכם. אל תתפתו להמלצות החברים שעלולים לעודד אתכם לזנוח את הכיוון שבחרתם ולהצטרף אליהם למרות שסגנון רכיבתם  אינו מתאים לכם.

 
קבלו טיפ 2: אל תתפתו לרכוש אופניים  "שאפשר לעשות אתם הכול”. אין דבר כזה! אופני עיר נועדו לרכיבת עיר, אופני הרים מיועדים שטח. ואופי כביש לכביש. רכיבה עם אופניים לא מתאימים  ימאיסו עליכם את האופניים.
 
אז רכשתם אופנים?  ומה עם האביזרים הלווים? נשארו כמה שקלים גם עבורם?
לא כל כך בטוח ולכן חשוב מאוד  לכלול מראש בתקציב האופניים הכללי שלכם, גם את עלות רכישתם של אביזרי הבטיחות הבסיסיים שעליהם נפרט בהמשך.
 
קבלו טיפ - עדיף שתחסכו ברכישת האופניים מאשר תחסכו בביגוד ובאביזרי הבטיחות. את האופניים תמיד אפשר לשדרג. את הראש ...קשה!
 
 ועכשיו אחרי שכבר רכשתם אופניים והצטרפתם לשבט  הדו גלגלי הבלתי ממונע,  הגיע הזמן להחזיר את היד לכיס ולשלוף שקלים נוספים כדי לרכוש את הציוד הנלווה שבלעדיו פשוט אי אפשר.
 
ביגוד -. היות ובישראל שורר רוב השנה  מזג אוויר חם יחסית,  כדאי להתמקד בלבוש קיצי: מכנס רכיבה קצר  עם ריפוד מיוחד להגנה על האברים המוצנעים, חולצת רכיבה קצרה ומנדפת זיעה, כפפות קצרות לידיים (חשוב למניעת פציעות) , שרוולי לידיים (חשוב מאוד למניעת כוויות מהשמש) , משקפי שמש, ונעלי רכיבה (לא חייבים בחודשי הרכיבה הראשונים). מנעד המחירים של כל המוצרים הללו הוא גדול וערכה הכוללת את כל הפריטים הללו יכולה  להסתכם בסכום שנע בין בכמה מאות שקלים לאלפיים ש"ח ואף למעלה מזה.
קבלו טיפ: רוכבים ותיקים אומרים בריצה שלישבן שלנו יש זיכרון. ולכן רכשו מכנסי רכיבה איכותיים. 
 
אביזרי תיקון - מעט רוכבים מתקנים את האופניים בעצמם. עם זאת יש מספר פריטים שיכולים לעשות את ההבדל בין להישאר תקוע בדרך ובין להגיע עם "עזרה ראשונה" למכונאי בחנות האופניים ולכן גם אם אין לכם מושג מה לעשות אתם (תמיד יש חבר או רוכב מזדמן שיודע) כדאי להצטייד ב: סט מפתחות  אלן, ב"אוזן רזרווית" במפתח שרשרת ובחוליה רזרבית, בפנימית רזרבית (או  שתיים), משאבת יד קטנה וקלה, והמהדרין מוסיפים גם בלון של CO2 לניפוח.  עלות רכישת משאבה בין 200 ל-700 ש"ח ועלות רכישתן של  שתי פנימיות רזרוויות כ- 70 ₪  
 
 
קבלו טיפ: הצטיידו גם בזוג כפפות ניילון (כמו של מנתחים). ותותירו את הידיים שלכם נקיות גם לאחר שתהפכו למכונאי אופניים בשטח  או לפחות במטלית לחה לניקוי..
 
אביזרי תאורה - יש רוכבים שמעדיפים לרכב בשעות החשיכה בפארקים ובשבילים. כדי להיות ערוכים לרכיבות בלילה חייבים לרכב עם: פנס קדמי, נצנץ מאחור, פסים זוהרים, וסט זוהר.עלות רכישת אביזרי תאורה בין 100 ל-500 ש"ח
 
קבלו טיפ: שמרו אצלכם על האופניים בדרך קבע פס זוהר צהוב שניתן לרכוס על  הקרסול כדי שאם תתקעו  על האופניים ללא פנס בשעות החשיכה יהיה ניתן להבחין בכם ממרחק 
 
קסדה בראש טוב-  האביזר הבטיחותי המשמעותי ביותר היא ללא ספק הקסדה. עלות רכישתה בין 100 ל-1500 ש”ח  אך איכות הקסדה יכולה להיות ההבדל הדק בין חיים משמעותיים לתלותיים ואפילו למוות. חשוב  שהקסדה תתאים למידת ראשו של הרוכב(ת) ותהיה מהודקת. חשוב שהקסדה תצויד באישור של מכון התקנים. רוכבים המתכוונים לרכיבות אגרסיביות בשטח כדאי שירכשו קסדת "פול פייס "שיש בה הגנה נוספת לסנטר ואביזרי מיגון נוספים לאזורים בעייתיים כמו השוקיים, הברכיים, חגורת הכתפיים והגב. 
קבלו טיפ1: למרות שהשקעתם בה הרבה כסף,  יש להשמיד קסדה שנפלה ונתגלה בה שקע או סדק זעיר ככל  שיהיה.
קבלו טיפ 2: יש חברות שמוכנות לקבל  את הקסדות הפגומות ולמכור  לכם תמורתה קסדה חדשה בחצי המחיר.   
לסיכום: 
 
כולנו אוהבים או לפחות אהבנו לרכוב על אופניים אך זכרו שאופניים וציוד לא מתאים ימאיסו עליכם חיש מהר את הרכיבה ואף עלולים לגרום לכם נזק.
 לפיכך יש להגדיר  מראש את הצרכים ואת המטרות שלהן יועדו האופניים לתקצב את כל מרכיבי העסקה, כולל האביזרים והכלים הנלווים, ולעשות את הבחירות המתאימות ביותר  עבורכם..לא עבור הממליצים שלכם.. ואז תוכלו ליהנות  מרכיבה בטוחה ומהנה!. פידול נעים!
 
 
 
 
Share

_________________________2_02.jpg

BANNER4.jpg

facebook.jpg

ofanaim_magazin199.jpgז

 
 
 
 
 
 
 
 

קוראים כותבים

מצאת מסלול רכיבה מענין? צילמת וידאו מגניב? הצטרף לקהילת הכותבים של אופניים! הצטרפותך תאפשר לך להוסיף ב"אזור הפרטי" אשר יופיע כאן כתבות ומסלולים, להשתתף בפורום אופניים, לנהל בלוג רכיבה, לקנות בחנות שלנו ולקבל עדכונים למייל בנושא אופניים

הניוזלטר שלנו

לקבלת עדכונים במייל על הנושאים הכי מענינים, המבצעים הכי חמים והחדשות האחרונות בנושא אופניים, הרשם לניוזלטר:

__________________________01.jpg

galil_ole_small.jpg

logo_jpg.jpg